× Windows İşletim Sisteminde Şifre Kırma İle İlgili Bilgileri Barındırır

Windows oturum ( Giriş ) şifresini kırma yöntemi

6 yıl 4 ay önce - 6 yıl 4 ay önce #23 Yazan: badsez
Windows oturum şifresini kırmanın birden çok yöntemi mevcut. Bunlardan birinin aşağıda detaylı anlatımını bulabilirsiniz.

Windows şifrelerini SAM dosyasında barındırır ve giriş yapmak istediğiniz de bu dosyanın içindeki bilgileri okuyarak girilen parola ile karşılaştırma yapar. Eğer parolanızı unutuysanız aşağıdaki yöntemle sıfırlamanız mümkün.

Elinizde herhangi bir linux dağıtımı var ise bilgisayarınızı mevcut dağıtımla başlatın daha sonra windows klasorunun bulunduğu dizini bulun ve aşağıdaki klasorü açın

C:\WINDOWS\system32\config\


klasorun içinde "SAM" adlı dosyayı bulun ve dosyayı silin ve sonra boş bir tex dosyası oluşturun ve adını SAM olarak değiştirin ( txt dosyasının *.txt uzantısını siliyorsunuz ) daha sonra dosya ya yazma ve okuma izinlerini verdikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda windows un parola istemeden açıldığını göreceksiniz.

NOT: SAM dosyasına linux ortamında okuma yazma izinlerini vermek icin terminali çalıştırın ve SAM dosyasını oluşturduğunuz dizine gelin daha sonra " chmod 777 SAM " yazıp enter tuşuna bastığınızda oluşturduğunuz SAM dosyasına okuma yazma izinlerini vermiş oluyorsunuz.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Sayfa oluşturma süresi: 0.206 saniye

Please publish modules in offcanvas position.